Actes Socials

FESTA RANDONNEUR

Randonneurs Catalunya organitza La Festa Randoneur amb motiu del repartiment de premis i trofeus a Clubs i participants guardonats. La Festa comença amb un dinar,  envoltats de tots els companys. Altres aspectes socials d’aquesta Festa Randonneur tant o més importants son;  Reuneix familiars que normalment viuen el cicloturisme des de la llunyania. Contribueix a fer saber els trets més importants de la nova temporada que està a punt de començar.

La data s’escau en un dia entre mitjans de gener i  primers de març de cada any, procurant que sigui un dissabte.

Els guardons a repartir van des de un simple Carnet de ruta homologat fins a un trofeu d’algun Premi, passant per medalles, diplomes, reconeixences, plaques record, trofeus i copes,

  • Reconeixements: Doble/Triple/Quadruple/Quintuple Super Randonneur. Super Randonneur Internacional. Randonneur 5000. Randonneur 10000.
  • Homologacions: Flèche Vélocio, Super Randonnée Prepirineu, Altres Super Randonnées, Volta CR a Catalanya, Diagonals Ibériques, Diagonal Internacional Vélocio Jussà, Nit de lluna Plena, Ruta Lepertel, Ruta dels Monestirs, Brevets LRM “1200 i +”.
  • Premis: Premis Randonneur, Premis Esprint, Premis Jussà. Premis Rotund.
  • Altres Premis: Premis puntuals.

 

LA PROPERERA FESTA RANDONNEUR 2020 se celebrarà a la població d’Agramunt (Urgell) el dissabte dia 20 de febrer del 2021, al Restaurant Blanc i Negre situat a la sortida d’Agramunt, carretera L-303, km 19, direcció a Cervera.

Com a orientació aquí teniu Informació de la passada Festa Randonneur 2019 .

La informació detallada de la propera Festa Randonneur, la tindrem a finals del 2020.

LLISTA DE PREMIATS 2020: A final de temporada podreu consultar els premiats.

INSCRITS FESTA RANDONNEUR 20/02/2021

El període d’inscripcions començarà a mitjans de Gener del 2021

ALBUMS FESTA RANDONNEUR

Informació

Inscripció

El període d’inscripció s’obrirà a mitjans de Gener del 2020. Heu de baixar el formulari, emplenar-lo i enviar-lo.

Les inscripcions finalitzen el dilluns 15 de febrer 2021 a les 23:59h.

Cal fer el pagament de ..,.. € corresponent a la quota d’inscripció que dona dret a: Dinar Festa Randonneur

Com a complement al Formulari heu d’enviar a <rancat@rancat.cat> el comprovant del pagament de la quota d’inscripció. El pagament s’ha de fer al compte de………………………………………………………………………. Al fer l’ingres o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Festa”.  Quan tinguem totes les dades que es demanen, el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits d’aquesta pàgina web.

FESTA DE PASQUA A PROVENÇA

Una de les manifestacions Socials del mon del cicloturisme més participada es la Festa de Pasqua a Provença (Pâques en Provence). Cada any per Pasqua, els 4 dies que van del divendres Sant fins el dilluns de Pasqua, en una població amfitriona de l’extensa Regió de Provença, junt amb el seu Club Cicloturista, acullen milers de participants de tot França i l’estranger. Les carreteres d’aquell indret s’omplen de nombrosos grups que fan turisme amb bicicletes i tàndems, altres van amb les espectaculars reclinades, els cicloturistes més atrevits es desplacen amb la pròpia bicicleta fent grans tirades de 600 i més km aprofitant les tramuntanades que escombren la vall del Roina en sentit nord a sud, altres fan els grans desplaçaments amb Camping-cars i al arribar a lloc troben un gran aparcament  especialment reservat per aquests vehicles, i una gran diversitat d’itineraris per gaudir de la bicicleta i visitar la regió.

La Festa de Pasqua a Provença és un Homenatge a Paul de Vivier (1853, 1930) més conegut com a Vélocio, o altres atributs com el pare del cicloturisme o l’apòstol del Cicloturisme, com també se’l coneixia. Després de la seva mort accidental, la Federació Francesa de Cicloturisme va establir aquesta Festa a Provença, doncs era el costum de Véloció, amb els seus Raids Stéphanois, que anualment feia per Pasqua, viatjant amb bici, des de Paris fins la seva terra natal, Pernes-les-Fontaines, i retrobar-se a Baux-de-Provence amb els seus lectors de Le Cycliste.

Quan participeu en aquesta Festa, és de molt bon aprofitar el viatge per visitar el museu de Pernes-les-Fontaines, la casa natal de Paul de Vivier i el monument que la població l’hi va erigir. Pernes-les-Fontaines normalment queda a prop del camí cap a la població amfitriona.

La bona campanya de la Federació Francesa de Cyclotourisme fomentant el cicloturisme familiar, fa que nombrosos grups familiars amb tota la canalla hi siguin presents, tots en bici, moltes dones i gent gran de més de 70 anys es normal veure’ls allà amb les seves bicis de tota la vida, es un espectacle, tan si plou com si fa sol allà hi son, cada any.

El clímax de la Festa de Pasqua a Provença recau en el diumenge de Pàsqua, entre les 10 del matí i la 1 del mig dia. Aquest dia els amos de les carreteres son les bicicletes, els Clubs de Cicloturisme mai vistos, allà tenen el seu estand, presidit per  l’estand de la FFCT i com no, l’estand de l’Audax Club Parisien, on acudeixen els  participants que han acabat o estan acabant la Flèche Vélocio, la Flèchette Vélocio, o les Traces Vélocio, doncs aquestes tres proves  finalitzen aquí amb el lliurament dels carnets de ruta,  ho fan en el moment més àlgid de la Concentració, comencen els parlaments de les personalitats del cicloturisme local, regional i estatal. Es un gran espectacle.

Cada any la Federació Francesa de Cicloturisme edita una medalla record Vélocio, i de la població amfitriona de la Festa.

Com a acte cultural de la Festa de Pasqua a Provença, es pot visitar una exposició de bicicletes antigues, les quals van acompanyades d’una explicació del fabricant o dels seus antics propietaris, es pot visitar tots els dies que dura la Festa.

Medalla record Velocio 2014

Fotos

LA PROPERA FESTA DE PASQUA A PROVENÇA

La Festa de Pasqua a Provença 2020 s’ha anul·lat per motius de la de la Covid19. Estava previst fer-la a la població de Blauvac a uns 20 km a l’est de Carpentras.

APLEC FLECHA IBÉRICA

El recorregut dels participants a la Flecha Ibérica van en direcció a la població Toledana de Yepes, on finalitza amb la concentració o aplec de tots els participants, allà els organitzadors, el Club Ciclista Yepes (Toledo), recullen els carnets de ruta dels participants que l’han realitzat i tot seguit fan el repartiment de guardons, entre participants, seguidors i familiars.

EL PROPER APLEC FLECHA IBÉRICA

Es celebra els anys senars per setmana Santa concretament el diumenge de Pasqua. La propera serà doncs el dia 4 d’abril del 2021.

EL PROPER APLEC FLECHA IBÉRICA

Es celebra els anys senars per setmana Santa concretament el diumenge de Pasqua. La propera serà doncs el dia 4 d’abril del 2021.

REMISE DE RECOMPENSES

A mitjans de gener de cada any, a “l’Espace Charenton” de Paris, es converteix en el centre més Randonneur de tot França, allà es fa lo que ells anomenen “Remise de Récompenses” es el Lliurament de Premis de totes les Organitzacions de l’Audax Club Parisien a través dels seus responsables.

La nostre Festa Randonneur ve a ser una còpia d’aquest acte social, Organitzat anualment per L’Audax Club Parisien,  és especialment interessant els anys de la Paris Brest Paris, perquè en el transcurs dels actes, es fa la presentació oficial d’aquesta proba, també els anys següents a la PBP es fa la cerimònia del repartiment de premis PBP, on hi acostuma assistir molts representants de Les Randonneurs Mondiaux de tot el mon.