Creació

Brevet 1000 Camí de Sant Jaume

Randoneurs Catalunya l’any 2012 va posar al calendari Randonneur aquesta excursió de 1000 km en format Brevet BRM, homologat per l’Audax Club Parisien, amb la intenció de reeditar-la cada quatre anys, el 2016 es va fer la segona edició.

Aquest 2020 estava previst fer la tercera edició, malauradament l’hem anul·lat, esperem que els propers anys siguin més favorables i pode’m organitzar de nou.

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament dels Brevets de Randonneur Mondiaux

Annex Reglament

Si porteu vehicle seguidor només os pot donar servei en els punts de control, no poden seguir el vostre pas ni per davant ni per darrera, ni de dia ni de nit. A la ruta no hi haurà cap vehicle de l’organització, si un participant abandona ha de comunicar-ho per whatsapp al 627608649 i procurar-se ell mateix la manera de tornar.

Sortida-Arribada El recorregut començarà  a la plaça “Barcelona 92″ de la població de Calaf (Anoia), la sortida serà a les 16:00 del dijous 2 de juliol i finalitza a la Plaça de l’Obradoiro de Santiago de Compostela, després de recórrer 1011 km. La gran majoria de participants arribaran a la Plaça de l’Obradoiro, des del matí fins les 5 de la tarda del diumenge, hora que ens trobarem tots els participants a La Plaça de l’Obradoiro, als porxos del Pazo de Raxoi situats a l’esquerra mirant a la Catedral,  Allà esperarem que arribin els últims participants i es lliuraran els carnets de ruta, ja signats, a un responsable.

Controls:

  • Sortida: km 0. Calaf. Obert el 2 de juliol a les 16:00 fins les 17:00
  • Control 1: km 127. Monzón.  Obert el dia 2 juliol a les 19:44 hores fins el 3 de juliol a les 00:28
  • Control 2: km 260. Ejea de los Caballeros. Obert  dia 2 de juliol a 23:45 fins el 3 de juliol a 9:20
  • Control 3: km 395. Logroño. Obert el dia 3 de juliol a les 3:59 fins les 18:20
  • Control 4: km 511. Burgos. Obert el dia 3 de juliol a les 7:50 fins el 4 de juliol a les 2:04
  • Control 5: km 596. Carrión de los Condes. Obert dia 3 de juliol a 10:40 fins el 4 de juliol a 7:44
  • Control 6: km 739. Astorga. Obert el dia el dia 3 de juliol a 15:46 fins el dia 4 de juliol a les 20:10
  • Control 7: km 894. Sarria. Obert el dia 3 de juliol a les 21:18 fins el dia 5 de juliol a les 9:44
  • Arribada: km 1011. Santiago de Compostela. Obert dia 4 de juliol a 1:05 fins dia 5 de Juliol a 19:00

Controls de nit: Si os coincideix que arribeu de nit en un control, entre les 11 de vespre i les 6 del matí i no trobeu cap establiment per segellar el carnet de ruta, podeu presentar com aval del vostre pas, una foto de la vostra bici feta en un lloc inequívoc representatiu de la població, com pot ser el rètol de sortida amb el nom de la població. En aquest cas haureu d’anotar a la casella corresponent del Carnet de ruta la paraula “Foto”, en tots els cassos heu d’anotar la data i hora de pas per cada control. La foto de control ha de ser individual, l’heu d’enviar entre els dies 6 i 11 de juliol 2020 a rancat@rancat.cat

Comunicació durant el recorregut: Els participants que ho desitgin, poden facilitar el seu numero de telèfon mòbil que portin durant el recorregut, es farà una llista que lliurarem a tots els participants. La comunicació ha de ser per whats app perquè és molt més pràctic, encara que no hi hagi cobertura el missatge es rep, pot servir per saber on paren els vostres companys i per comunicar qualsevol altre incidència.

Retorn a casa   (pels que no porten cotxe acompanyant)

Autobús.  Companyia ALSA. Actualment no ofereixen aquest servei, pot ser que de cara a l’estiu ofereixin aquest trajecte Santiago-Barcelona,  altres anys surtien 3 autobusos per dia des de Santiago de Compostela a Barcelona. A les 5:45, 14:00 i 17:00, poden portar bicicletes pagant un petit suplement, però en el bus només n’hi caben tres com a màxim, per portar la bici cal embolicar-la, amb la roda del davant al costat, el paper film transparent de cuina pot anar bé. Si son més de tres el viatgers que porten una bici, os poden oferir altres solucions. Podeu consultar a https://www.alsa.es/ca

Avió. Es poden trobar ofertes molt interessants de preu. Es la forma més ràpida de tornar, el problema es la bici com equipatge, si torneu amb avió lo millor és enviar la bici per SEUR, veure l’apartat “SEUR os porta la bici a casa”.

Tren. (Dades no contrastades) D’entrada hi ha un problema, els trens surten de A Coruña,  un segon problema es la gran lentitud del viatge. Hi ha uns 4 trens al dia el més còmode es el tren Hotel, que pots dormir durant la nit, però triga 15 hores en arribar a Barcelona, surt a les 17:49 i arriba a les 8:49 de l’endemà. En molts trens es fa difícil portar una bici.

Furgoneta de lloguer. Es el sistema més barat si sou més de 4 al mateix vehicle, un ha de fer de xofer, ha d’estar ben descansat per fer aquest trajecte que pot durar 12 hores. Cal concretar on s’ha de tornar la furgoneta. Una avantatge es que les bicis van en el mateix vehicle.

Tornar en bici. Es una bona oportunitat per fer la Diagonal Ibèrica A Coruña-Barcelona i mateu dos pardals d’un tret, només heu de posar-vos en contacte amb el responsable a rmonraba@gmail.com

SEUR us porta les bicis a casa. Es una forma practica de desempallegar-vos de la bici quan no la necessiteu. SEUR te aquest servei per 49,95 euros, ells hi posen l’embalatge i el transport, a Santiago de Compostela tenen un servei especial, en principi tenen dos empleats a l’oficina del Peregrino, ells es fan càrrec de totes les bicis que han de transportar, i encara et surt més econòmic si ho fas a través de bicigrino, per més informació mireu aquest enllaç.  http://www.bicigrino.info/tienda_virtual/es/229-transporte-bicicletas.

La combinació SEUR+Avió pot ser interessant, atenció però per trobar preus barats d’avió cal reservar quan abans millor.


Itinerari

El mapa del recorregut va inclòs en el propi carnet de ruta, aquí podeu baixar-vos el Rutometre 2016 detallat on podreu observar amb franges de color blau, els llocs baixos per on es travessa un riu important, i de color torrat els llocs alts de muntanya, colls i ports. El desnivell positiu acumulat total es de 7700 metres, en conjunt es suau, els primers 460 km transcorren per la Depressió de l’Ebre i  pràcticament es pla amb pujades de tant en tant. La Serralada Ibèrica comença a presentar algunes dificultats, el Port de la Pedraja de 1150 metres es la més important. L’Altiplà de Castella completament pla i rectes interminables, dona pas al Macis Galaico Lleonès que es el tram més difícil, amb ports com Foncebadón de 1498 metres, Perafita do Cebreiro 1099 i El Poio de 1337, son els més destacats.

Rutòmetre

Open runner

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

No hi ha inscripcions per anul·lació d'aquesta proba el 2020.

També heu d’enviar a rancat@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció, o per separat.

Fins el proper mes de juny no s’obriran les inscripcions, o després d’aixecar-se el confinament per la Covid 19. La inscripció anticipada estarà oberta fins el diumenge dia 28 de juny a les 23:59, o al arribar a l’inscrit número 50.

Cal fer el pagament de 7,00 € corresponent a la quota d’inscripció que dona dret a:

Participar al Brevet 1000 Camí de Sant Jaume,

Carnet de ruta amb Mapa inclòs,

Homologació del Brevet per part de l’Audax Club Parisien

Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.

Premis Jussà, 1000 punts per la classificació.

Premis Randonneur, 1000 punts per la classificació.

Rotund Randonneur, Una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

 

Les inscripcions d’última hora es podran fer fins el moment de la sortida, si no s’arriba als  50 inscrits, el seu import serà de 10 euros.

Com a complement al Formulari heu d’enviar a <rancat@rancat.cat> la vostra llicència escanejada i el comprovant del pagament de la quota d’inscripció. El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingres o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Brevet 1000”.  Quan tinguem totes les dades que es demanen, el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits d’aquesta pàgina web.

Inscrits


No s’ha obert el període d’inscripció per anul·lació d'aquesta proba per aquest any 2020.

Àlbums


Més proves RANCAT

Centenari primer brevet 300
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena