Creació

Diagonal Internacional Vélocio-Jussà

La Diagonal Internacional Vélocio-Jussà és un homenatge de Randonneurs Catalunya als dos grans personatges del Cicloturisme: Paul de Vivie “Vélocio” (1853-1930), creador del concepte cicloturisme, ídol internacional i per altre part en Josep Carreras Costajussà “Jussà” (1908-1989) que és el nostre Vélocio Català.

La Diagonal Internacional Vélocio-Jussà, va ser inaugurada el dia 28 de març del 2016. Va ser el retorn a casa després de participar a la Flèche Vélocio i a la Festa de Pâques en Provence (Pásqua a Provença), que aquell any es va celebrar a la població de Gigondas, a uns escassos 20 km al nord de Pernes-Les-Fontaines, que va ser el lloc de sortida d’aquesta Diagonal. Es va seguir el itinerari més planer fins l’arribada a Sant Fruitós de Bages, fent un total de 541 km.  Els tres Vélocio-Jussà inaugurals van ser: Àlex Roca Ramon, Jaume Asensio Pont i Francesc Porta Torras.

Paul de Vivie “Vélocio” (1853-1930)

El 1887 va fundar la revista Le Cycliste,  El 1888  va crear el neologisme “Cicloturisme” i els 7 preceptes del ciclista, que perduren fins avui. El 1924 estableix les trobades, amb els lectors de Le Cycliste, a  Baux-de-Provence així va nàixer la Concentració de Pasqua a Provença, que era una tertúlia i una escola de cicloturisme. Als 76 anys, amb la bici a la ma, el va atropellar un tramvia i poc després moria. És un ídol  i  pare de tots els cicloturistes.

Josep Carreras Costajussà “Jussà” (1908-1989)

Va ser un practicant assidu de la bicicleta i el Cicloturisme. Tenia una escola de Cicloturisme a Sabadell, la seva ciutat natal. Era un autèntic seguidor de Vélocio, va publicar diversos articles a Le Cycliste, i milers d’ells a la premsa local, sempre relacionats amb la bicicleta. El 1970 va ser membre fundador de la “Comisión de Cicloturismo”. El 1989 arribant de l’excursió setmanal amb els seus alumnes, el va atropellar un cotxe i pocs dies després moria.

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament de les Proves Permanents

Annex Reglament

La Diagonal Internacional Vélocio Jussà es una excursió permanent, entre la ciutat natal de Paul de Vivié, PERNES-LES-FONTAINES (Valclusa) Provença-Alps-Costa Blava, i la població seu de Randonneurs Catalunya, SANT FRUITÓS DE BAGES (Bages) Barcelona, Catalunya. Es pot fer en un o l’altre sentit.

Els participants han de tenir llicencia federativa de l’any en curs i una assegurança de Responsabilitat Civil i Assistència Sanitària que cobreixi el seu pas pel territori Francès. Es recomana tenir la cobertura de la Seguretat Social per sortides a l’estranger.

Es obligatori portar de forma visible, la placa de quadre subministrada per Randonneurs Catalunya.

Hi ha establert un temps màxim per realitzar el recorregut de 96 hores (4 dies)


Itinerari

Un cop triat el lloc de sortida, el participant ha de proposar el itinerari i els llocs de  control. El itinerari pot passar per qualsevol lloc, penseu que si es fa en sentit sud nord, com més a prop es passi per la costa, la tramuntana pot ser una dificultat afegida. El recorregut més curt te poc més de 500 km. S’han de proposar 8 controls entremitjos, repartits pel recorregut proposat, aquests controls junt amb el de sortida i el d’arribada son fotogràfics, s’han de passar fent una foto de la bicicleta en un lloc inequívoc de cada control, anotant al carnet de ruta l’hora i el dia de pas.

Rutòmetre

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

També heu d’enviar a velociojussa@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció o per separat.

La inscripció s’ha de fer anticipadament al menys 30 dies abans del dia previst de prendre la sortida (temps necessari per enviar-vos la documentació), per terminis més curts us heu de posar en contacte amb l’administrador de la Diagonal Internacional Vélocio Jussà, a <velociojussa@rancat.cat> i negociar el lliurament del carnet de ruta. Si un cop teniu la documentació voleu aplaçar la sortida, el vostre carnet de ruta tindrà una validesa per els tres anys següents a l’expedició, però heu de notificar la nova data de sortida tant bon punt la tingueu decidida. 

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingrés o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Velocio Jussà”.  Una vegada tinguem tota la documentació, rebreu per correu postal, el carnet de ruta i un sobre franquejat per tornar-lo un cop realitzada la Ruta.

El import de la inscripció es de 6 euros. Amb la quota d’inscripció dona dret a:

  • Carnet de ruta
  • Placa de quadre per penjar a la bicicleta.
  • Dret a participar a la Diagonal Inernacional Vélocio Jussà
  • Un sobre franquejat per tornar la documentació per la seva homologació.
  • La homologació de la gesta esportiva realitzada
  • La medalla record
  • Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.
  • Premis Jussà.  600 punts per la classificació.
  • Rotund Randonneur. Os queda una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

Si un cop teniu la documentació voleu aplaçar la sortida, el vostre carnet de ruta tindrà una validesa per els tres anys següents a l’expedició.

Més proves RANCAT

Centenari primer brevet 300
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena