Creació

Lleida León Lleida

El 2014 amb l’objectiu d’oferir un Brevet LRM assequible per a tothom, Randonneurs Catalunya vam crear la Lleida León Lleida de 1200 km, homologat per el president de Les Randonneurs Mondiaux. Compta amb tant sols 7300 metres de desnivell positiu acumulat, sent els llocs de més dificultat el pas pel Coll anomenat Portillo de Santa Margarita (Las Bardenas Reales) de 420 metres, al llindar entre l’Aragó i Navarra i el Port de La Pedraja de 1130 metres que travessa els Montes de Oca (Serralada Ibèrica), un cop s’arriba a les terres de Burgos (altiplà de Castella), predomina el terreny pla, la tornada es pel mateix camí. El 2018 es va fer la segona edició i la proper la tenim prevista pel 2022.

La Fuliola (LLEIDA), un simpàtic poble amfitrió, agrícola, del Urgell,  situat entre Tàrrega i Balaguer, ens ha acollit per segona vegada com a lloc de sortida i arribada. Per aquestes tasques hem comptat amb la col·laboració de: l’Ajuntament de La Fuliola i les següents entitats:

Bar L’Antic Portal: situat a la Plaça del mateix nom. Des d’aquest lloc, una hora abans de la sortida, es lliuraran els carnets de ruta i altres documents als participants, es faran els tràmits del control de sortida, serà un bon lloc, per aquells que ho desitgin, per fer un bon esmorzar abans de la sortida, o per restituir forces un cop passat el control d’arribada, que  serà en aquest mateix lloc.

Pavelló Esportiu: situat a tocar al Bar L’Antic Portal. A l’arribada, els seus responsables ens tindran preparades les dutxes per quedar com nous.

Secció Esportiva de L’Ateneu Popular de la Fuliola: Comptem amb la logística i col·laboració d’aquest Club Organitzador Local de BRM

Allotjaments: Dins la mateixa comarca d’Urgell amb un radi d’uns de 15 km, hi trobem una oferta molt variada d’allotjaments, composta de Cases Rurals, Albergs, Pensions, Hostals i Hotels, que podeu consultar en aquest enllaç. allotjament fuliola i voltants-1

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament dels brevets LRM

Annex Reglament
 1. Abans de la sortida, haureu de signar un document d’exempció de responsabilitats envers els organitzadors.
 2. Estareu participant en una excursió personal no competitiva, per tant no s’establirà cap classificació per temps realitzat.
 3. Heu de respectar els altres usuaris, sabeu que circuleu per carreteres que no estan tancades al tràfic.
 4. Os comprometeu a respectar les normes i senyals de circulació i les indicacions dels agents de tràfic.
 5. Heu de respectar les indicacions dels voluntaris col·laboradors.
 6. Heu d’agrair als comerciants que os faciliten el seu segell per passar els controls.
  • Control 1 -La Fuliola (LLEIDA) km 0 (sortida). Obert a les 8:00 fins les 9:00 del primer dia. Bar Antic Portal, La Fuliola (Lleida)
  • Control 2 -Ejea de los Caballeros (Huesca) km 212. Obert 15:04 fins les 22:08 del primer dia. Qualsevol establiment.
  • Control 3 -Logroño km 347. Obert a les 19:34 del primer dia fins a les 7:08 del segon dia. Qualsevol establiment.
  • Control 4 -Burgos km 461. Obert a les 23:21del primer dia fins a les 14:44 del segon dia. Qualsevol establiment.
  • Control 5 -Fromista (Palència) km 538. Obert a les 01:56 fins a les 19:52 del segon dia. Qualsevol establiment.
  • Control 6 -Sahagún (LEÓN) Km 600. Obert a les 4:00 del segon dia fins les 00:00 del tercer dia. A l’Hotel Puerta de Sahagún, Per arribar-hi cal agafar la primera entrada a Sahagún que es diu “Sahagún este” a poc menys d’un km, després d’unes naus industrials a la dreta tenim l’hotel.
  • Control 7 -Fromista (Palència) km 662. Obert a les 6:35 del segon dia fins les 5:20 del tercer dia. Qualsevol establiment.
  • Control 8 -Burgos km 739. Obert a les 9:46 del segon dia fins les 12:05 del tercer dia. Qualsevol establiment.
  • Control 9 -Logroño km 853. Obert a les 14:32 del segon dia fins les 22:03 del tercer dia. Qualsevol establiment.
  • Control 10 -Ejea de los Caballeros km 988. Obert a les 20:11 del segon dia fins les 9:52 del quart dia. Qualsevol establiment.
  • Control 11 -Monzón (Huesca) km 1121. Obert les 1:43 del tercer dia fins les 20:05 del quart dia. Qualsevol establiment.
  • Control 12 -La Fuliola (LLEIDA) km 1200 (arribada). Obert 5:00 del tercer dia fins  2:00 del cinquè dia. Bar Antic Portal, La Fuliola (Lleida)
 7. Els controls de nit, entre mitja nit i les 6 de la matinada, si no trobeu cap establiment per passar el control, s’acceptarà el control fotogràfic. Consisteix en fer una foto de la bicicleta sota el rètol amb el nom del lloc de control, la foto ha de ser individual.  Al passar un control de nit a través de foto, a més d’anotar l’hora de pas, heu de posar-hi la nota “Foto”. A l’arribada final, haureu d’ensenyar la foto o les fotos de control fotogràfic, allà mateix os validaran el control fotogràfic si tot es correcte.
 8. Heu de respectar el medi ambient no escampant els embolcalls de les barretes i els pots de les begudes que os aneu prenent pel camí.
 9. Per la circulació de nit i sempre que les condicions atmosfèriques ho requereixin, heu de portar els llums reglamentaris al davant i al darrera fitxats a la bicicleta i en constant estat de funcionament durant tota la nit, tant si es circula en solitari com si es va en grup, es recomanable portar un doble joc de llums de recanvi.
 10. Els llums del darrera no es poden portar en posició de llum intermitent, doncs produeix efecte hipnotitzant pels participants que van al darrera.
 11. Per la vostre seguretat els micro llums d’un sol led tant pel davant com pel darrera no son admissibles, els llums de casc i els llums penjats al cos del participant no formen part del llums obligatoris.
 12. Per la circulació de nit, des de la posta fins la sortida del sol, haureu de portar posada una armilla reflectant homologada, recomanem portar també cintes reflectants als turmells.
 13. Atenció. Els que porteu motxilla a l’esquena, l’armilla reflectant ha d’anar per damunt de la motxilla, si no ho feu així es com si no portéssiu armilla reflectant, atenció també als que porteu bosses d’equipatge al darrera, mireu que el seu volum, que sol ser variable,  tapi la visió del llum roig del darrera.
 14. Tal com mana les normes de circulació de bicicletes es obligatori portar posat el casc durant tot el recorregut.
 15. Cada excursionista ha de proveir-se ell mateix de tot lo que necessiti per a la realització de la Lleida-León-Lleida.
 16. L’excursionista que abandoni la proba, ens ho ha de comunicar al telèfon que os donarem al moment de la sortida. Si no aviseu os anirem esperant fins el tancament del control d’arribada, cosa que podem evitar si aviseu.
 17. No s’autoritza cap servei organitzat de preparadors, entrenadors, o altres serveis com el de cotxe seguidor sobre la ruta, els vehicles seguidors poden donar servei als participants nomes en les poblacions establertes com a control. Atenció: a Monzón només es control a la tornada, per tant al anar els vehicles acompanyants no hi poden donar servei.
 18. Per participar-hi s’exigeix haver fet almenys un Brevet BRM de 400 km el mateix any.
 19. No hi haurà cap servei de trasllat de bosses, motxilles i farcells a cap dels controls.
 20. No hi haurà cap lloc específic on dormir, però entre els km 347 al 853 (Logroño, Sahagún, Logroño) hi ha disseminats per tot el recorregut molta infraestructura d’hostals, pensions i albergs per donar servei als participants del Camí de Sant Jaume i que també podreu utilitzar. Consulteu les etapes 8 a la 17 d’aquest enllaç, els albergs del camí de Sant Jaume. http://caminodesantiago.consumer.es/mobile/albergues/
 21. Els participants que ho desitgin, poden facilitar el seu numero de telèfon mòbil que portin durant el recorregut, es farà una llista que lliurarem a tots els participants. La comunicació ha de ser per whats app perquè és molt més pràctic, pot servir per saber on paren els vostres companys i per comunicar qualsevol altre incidència.
 22. Ni l’associació Les Randonneurs Mondiaux, ni L’Associació Cicloturisme Randonneurs Catalunya com a club de referència, així com el representant de Les Randonneurs Mondiaux podran ser senyalats com a responsables dels accidents que puguin esdevenir durant la Lleida-León-Lleida. Cada participant es l’únic responsable de la seva actuació en aquesta excursió personal.

Itinerari

El recorregut comença a la Fuliola (Lleida), va seguint la Depressió de l’Ebre passant per Balaguer, Monzón, Tardienta, Ejea de los Caballeros on gaudirem dels paratges de Las Bardenas Reales, passarem molt prop de la ciutat de Tudela (Navarra), aquí seguirem per l’esquerra de l’Ebre fins arribar a Logroño on el travessarem, a partir d’aquest lloc anirem seguint el camí tradicional de Sant Jaume, enfilarem la Serralada Ibérica travessant els Montes de Oca que donen pas a l’Altiplà de Castella i les ciutats de Burgos, Fromista, Carrión de los Condes, i Sahagún (León) on donarem mitja volta per tornar a La Fuliola pel mateix camí. Cal que estudieu bé l’itinerari doncs no estarà senyalitzat, en els punts més conflictius donarem instruccions a través del rutómetre i el seu annexa.

Els 4 mapes Openrunner del itinerari amb perfil altimètric, els podeu veure i obtenir els Tracs corresponents.

Rutòmetre

Open runner

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

També heu d’enviar a rancat@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció, o per separat.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingres o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Brevet 1000”.  Quan tinguem totes les dades que es demanen, el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits d’aquesta pàgina web.

Les inscripcions es tancaran una setmana abans de la sortida o en el moment d’arribar a 50 participants.

Cal fer el pagament de 15,00 € corresponent a la quota d’inscripció que dona dret a:

Participar al Brevet Lleida León Lleida,

Carnet de ruta amb Mapa inclòs,

Rutómetre de la ruta.

Homologació del Brevet per part del president de Les Randonneurs Mondiaux

Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.

Medalla especial Lleida León Lleida

Medalla LRM

Premis Jussà, 1200 punts per la classificació.

Premis Randonneur, 1200 punts per la classificació.

Distinció Randonneur 5000,  1200 punts

Distinció Randonneur 10000, 1200 punts

Rotund Randonneur, Os queda una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

Challenge Lepertel, Teniu una de les 4 proves fetes en anys consecutius i països distints, per obtindre aquesta Challenge..

Paris-Brest-Paris 2023, màxima prioritat en la preinscripció.

Inscrits


En aquest moment no s’ha obert el període d’inscripció.

Àlbums


Més proves RANCAT

200 centenari primer brevet
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena