Creació

Lleida León Lleida

El 2014 amb l’objectiu d’oferir un Brevet LRM assequible per a tothom, Randonneurs Catalunya vam crear la Lleida León Lleida de 1200 km, homologat per el president de Les Randonneurs Mondiaux. Compta amb tant sols 8997 metres de desnivell positiu acumulat, sent els llocs de més dificultat el pas pel Coll anomenat Portillo de Santa Margarita (Las Bardenas Reales) de 420 metres, al llindar entre l’Aragó i Navarra i el Port de La Pedraja de 1130 metres que travessa els Montes de Oca (Serralada Ibèrica), un cop s’arriba a les terres de Burgos (altiplà de Castella), predomina el terreny pla, la tornada es pel mateix camí. El 2018 es va fer la segona edició. Per aquest any 2022 os presentem la tercera edició d’aquest brevet de llarg recorregut.

Sortida km 0: dia 30 de juny a les 8 del matí. Agramunt (Lleida),  poble amfitrió situat al nord de l’Urgell, entre Tàrrega i Balaguer, es el lloc triat per la sortida i arribada d’aquest brevet. Per aquestes tasques comptem amb la col·laboració de L’Hotel  Restaurant “Blanc i Negre” d’aquesta localitat, on estarà situat el punt de control.

Allotjaments: Podeu contactar amb l’Hotel “Blanc i Negre” 

Crta. de Cervera, s/n

25310 AGRAMUNT  (Lleida)

Telefon: 973 39 12 13

Adreça electrònica: blancinegre@agramuntyahoo.es

Si algú vol fer nit a l’hotel, heu de reservar a nivell particular.

Mig camí km 604:  Sahagún (León). Itinerari lineal, anar i tornar pel mateix camí. Control obert des del dia 1 de juliol a les 4:08h fins dia 2 de juliol a les  5:00h.

Arribada km 1208: Agramunt (Lleida). Control obert dia 2 de juliol a les 00:15h fins dia 4 de juliol a les 02:00 h. Amb un total de 90 hores màxim.

 

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament dels brevets LRM

Annex Reglament
 1. https://rancat.cat/wp-content/uploads/2022/05/Rutometro-lleida-2022.pdf
 2. Abans de la sortida, haureu de signar un document d’exempció de responsabilitats envers els organitzadors.
 3. Estareu participant en una excursió personal no competitiva, per tant no s’establirà cap classificació per temps realitzat.
 4. Heu de respectar els altres usuaris de la ruta, sabeu que circuleu per carreteres que no estan tancades al tràfic.
 5. Os comprometeu a respectar les normes i senyals de circulació i les indicacions dels agents de tràfic.
 6. Heu de respectar les indicacions dels voluntaris col·laboradors.
 7. Heu d’agrair als comerciants que os faciliten el seu segell per passar els controls.
  • Control 1 -Agramunt (LLEIDA) km 0 (sortida). Obert dia 30 de juny a les 8:00 fins les 9:00 del primer dia. Hotel Restaurant "Blanc i Negre"
  • Control 2 -Ejea de los Caballeros (Huesca) km 218. Obert 15:15 fins les 00:14 del dia 1 de juliol. Qualsevol establiment.
  • Control 3 -Logroño km 355. Obert a les 19:50 del 30 de juny fins a les 10:27 del dia 1 de juliol. Qualsevol establiment.
  • Control 4 -Burgos km 477. Obert a les 23:54 del 30 de juny fins a les 19:32 del dia 1 de juliol. Gasolinera Repsol, Hotel Logroño , situat a l'Avinguda de Madrid, giratori sobre l'autovia  LO-20 que passa enfonsada sota el giratori, també a Qualsevol establiment.
  • Control 5 -Osorno la Mayor (Palència) km 540. Obert a les 02:00 del dia 1 de juliol, fins a les 00:14 del dia 2 de juliol. Qualsevol establiment.
  • Control 6 -Sahagún (LEÓN) Km 604. Obert a les 4:00 del dia 1 de juliol fins les 05:00 del dia 2 de juliol. A l’Hostal Restaurant "La Codorniz", Per arribar-hi cal agafar la primera entrada a Sahagún que es diu “Sahagún este” a 1,4 km hi ha el giratori per entrar a la ciutat, tercera sortida, 400 metres després, un cop passat el pont de les vies del tren, hi ha el punt de control. Aquest Hostal Restaurant tanca de 17 a 20 hores per descans del personal, si arribeu dins d'aquest horari os posaran el segell a l'Albergue de Peregrinos Cluny, que està al davant mateix de l'Hostal
  • Control 7 -Osorno la Mayor (Palència), km 668. Obert a les 6:25 del dia 1 de juliol, fins les 9:46 del dia 2 de juliol. Qualsevol establiment.
  • Control 8 -Burgos km 732. Obert a les 8:24 del dia 1 de juliol fins les 14:32 del dia 2 de juliol.  Qualsevol establiment.
  • Control 9 -Logroño km 853. Obert a les 12:26 del dia 1 de juliol fins les 23:33 del dia 2 de juliol. Gasolinera Repsol, Hotel Logroño , situat a l'Avinguda de Madrid, giratori sobre l'autovia  LO-20 que passa enfonsada sota el giratori, també a Qualsevol establiment.
  • Control 10 -Ejea de los Caballeros km 989. Obert a les 16:58 del dia 1 de juliol fins les 9:40 del dia 3 de juliol. Qualsevol establiment.
  • Control 11 -Monzón (Huesca) km 1121. Obert a les 21:23 del dia 1 de juliol, fins les 19:31 del dia 3 de juliol. Qualsevol establiment.
  • Control 12 -Agramunt (LLEIDA) km 1208 (arribada). Obert a les 00:15 del dia 2 de juliol, fins  2:00 del dia 4 de juliol. Hotel Restaurant "Blanc i Negre", Agramunt (Lleida)
 8. Els controls de nit, entre mitja nit i les 6 de la matinada, si no trobeu cap establiment per passar el control, s’acceptarà el control fotogràfic. Consisteix en fer una foto de la bicicleta sota el rètol amb el nom del lloc de control, la foto ha de ser individual.  Al passar un control de nit a través de foto, a més d’anotar l’hora de pas, heu de posar-hi la paraula “Foto”. A l’arribada final, haureu d’ensenyar la foto o les fotos de control fotogràfic, allà mateix os validaran el control fotogràfic si tot es correcte.
 9. Heu de respectar el medi ambient no escampant els embolcalls de les barretes i els pots de les begudes que os aneu prenent pel camí.
 10. Per la circulació de nit i sempre que les condicions atmosfèriques ho requereixin, heu de portar els llums reglamentaris al davant i al darrera fitxats a la bicicleta i en constant estat de funcionament durant tota la nit, tant si es circula en solitari com si es va en grup, es recomanable portar un doble joc de llums de recanvi.
 11. Els llums del darrera no es poden portar en posició de llum intermitent, doncs produeix efecte hipnotitzant pels participants que van al darrera.
 12. Per la vostre seguretat els micro llums d’un sol led tant pel davant com pel darrera no son admissibles, els llums de casc i els llums penjats al cos del participant no formen part del llums obligatoris.
 13. Per la circulació de nit, des de la posta fins la sortida del sol, haureu de portar posada una armilla reflectant homologada, recomanem portar també cintes reflectants als turmells.
 14. Atenció. Els que porteu motxilla a l’esquena, l’armilla reflectant ha d’anar per damunt de la motxilla, si no ho feu així es com si no portéssiu armilla reflectant, atenció també als que porteu bosses d’equipatge al darrera, mireu que el seu volum, que sol ser variable, no tapi la visió del llum roig del darrera.
 15. Tal com mana les normes de circulació de bicicletes es obligatori portar posat el casc durant tot el recorregut.
 16. Cada excursionista ha de proveir-se ell mateix de tot lo que necessiti per a la realització de la Lleida-León-Lleida.
 17. L’excursionista que abandoni la proba, ens ho ha de comunicar al telèfon que os donarem al moment de la sortida. Si no aviseu os anirem esperant fins el tancament del control d’arribada, cosa que podem evitar si aviseu.
 18. No s’autoritza cap servei organitzat de preparadors, entrenadors, o altres serveis com el de cotxe seguidor sobre la ruta, els vehicles seguidors poden donar servei als participants nomes en les poblacions establertes com a control. Atenció: a Monzón només es control a la tornada, per tant al anar els vehicles acompanyants no hi poden donar servei.
 19. Per participar-hi es recomana haver fet almenys un Brevet BRM de 400 km el mateix any.
 20. No hi haurà cap servei de trasllat de bosses, motxilles i farcells a cap dels controls.
 21. No hi haurà cap lloc específic on dormir, però entre els km 347 al 853 (Logroño, Sahagún, Logroño) hi ha disseminats per tot el recorregut molta infraestructura d’hostals, pensions i albergs per donar servei als participants del Camí de Sant Jaume i que també podreu utilitzar. Consulteu les etapes 8 a la 17 d’aquest enllaç, els albergs del camí de Sant Jaume. http://caminodesantiago.consumer.es/mobile/albergues/
 22. Els participants que ho desitgin, poden facilitar el seu numero de telèfon mòbil que portin durant el recorregut, es farà una llista que lliurarem a tots els participants. La comunicació ha de ser per whats app perquè és molt més pràctic, pot servir per saber on paren els vostres companys i per comunicar qualsevol altre incidència.
 23. Ni l’associació Les Randonneurs Mondiaux, ni L’Associació Cicloturisme Randonneurs Catalunya com a club de referència, així com el representant de Les Randonneurs Mondiaux podran ser senyalats com a responsables dels accidents que puguin esdevenir durant la Lleida-León-Lleida. Cada participant es l’únic responsable de la seva actuació en aquesta excursió personal.

Itinerari

itinerari d'anadaEl recorregut comença a Agramunt (Lleida), va seguint la Depressió de l’Ebre passant per Balaguer, Monzón, Tardienta, Ejea de los Caballeros on gaudirem dels paratges de Las Bardenas Reales, passarem molt prop de la ciutat de Tudela (Navarra), aquí seguirem per l’esquerra de l’Ebre fins arribar a Logroño on el travessarem de Nord a Sud, a partir d’aquest lloc anirem seguint el camí tradicional de Sant Jaume, enfilarem la Serralada Ibérica travessant els Montes de Oca que donen pas a l’Altiplà de Castella i les ciutats de Burgos, Osorno la Mayor, Carrión de los Condes, i Sahagún (León) on donarem mitja volta per tornar a Agramunt pel mateix camí. Cal que estudieu bé l’itinerari doncs no estarà senyalitzat, en els punts més conflictius donarem instruccions a través del rutómetre i el seu annexe.

Els 2 mapes Openrunner, un d'anada i l'altre de tornada, del itinerari amb perfil altimètric, els podeu veure i obtenir els Tracs corresponents.

Rutòmetre

Open runner
https://photos.google.com/share/AF1QipOpg5Tsy7Go_EBrrsWYWC-1ZnlDpbuWAPdmY_oJpIQz-3D_gUMXQgR87KLm0wf4tQ?hl=ca&key=ODdLeXdXSWx2Wm4tdUFJYklOZExkQ3dmVHh1Zm5R

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

Un cop ple el formulari d'inscripció, heu d’enviar a rancat@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingres o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Brevet 1200”.  Quan tinguem totes les dades que es demanen, el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits d’aquesta pàgina web.

Les inscripcions es tancaran el dia 26 de juny a les 23:59h o en el moment d’arribar a 50 participants.

Cal fer el pagament de 15,00 € corresponent a la quota d’inscripció que dona dret a:

Participar al Brevet Lleida León Lleida,

Carnet de ruta amb Mapa inclòs,

Rutómetre de la ruta.

Homologació del Brevet per part del president de Les Randonneurs Mondiaux

Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.

Medalla especial Lleida León Lleida

Medalla LRM

Premis Jussà, 1200 punts per la classificació.

Premis Randonneur, 1200 punts per la classificació.

Distinció Randonneur 5000,  1200 punts

Distinció Randonneur 10000, 1200 punts

Rotund Randonneur, Os queda una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

Challenge Lepertel, Teniu una de les 4 proves fetes en anys consecutius i països distints, per obtindre aquesta Challenge..

Paris-Brest-Paris 2023, màxima prioritat en la preinscripció.

Inscrits


 1. AGUDO LOPEZ Ricardo                G.D.C. Pueblo Nuevo
 2. TAYEDA CALIXTRO Gustau        Arenys de Mar Club Ciclista
 3. CASADÓ CANCÉR Manel B.         Penya Ciclista Cambrils
 4. ALVAREZ MARTINEZ Emilio      G.D.C. Pueblo Nuevo
 5. ESTEBANEZ ALONSO Cesar        P.C. Roberto Sierra
 6. LÓPEZ TERRON Javier                  On Velo Mataró
 7. SEGURA GARCIA Juan                  Unió C. BDN 53 13
 8. ELIZALDE BEDA Eduardo            Club Ciclista Sax
 9. MARAGALL VIDAL Chantal         Club Ciclista Sax
 10. MUÑOZ CABRERA Pedro              Randonneurs del Azahar
 11. MARTIN CLARK Rupert                G.D.C. Pueblo Nuevo
 12. PEINADO GARCIA Angel M.         Randonneurs del Azahar
 13. BURGOS FLORES Manuel             G.D.C. Pueblo Nuevo
 14. ARENAS DELGADO Pere               Penya C. Bonavista
 15. JOFRE ORUS Jordi                          Club Ciclista Alguaire
 16. MINAMI Yugo                                   Individual
 17. LÓPEZ BELAMENDIA Roberto    Sociedad Ciclista Vitoriana
 18. MARTÍ SOTERAS Josep                  BikeCalaf.Cat
 19. VALLS ROIG Jordi                            RanCat
 20. ALCÓN RIBAS Salvador                   C.C. Esparraguera
 21. BADIA PEREA Jordi                         BikeCalaf.Cat
 22. SERANTES RICO Susana                 Genesis Cycling
 23. CASTILLO GARCIA José Manuel   BikeCalaf.Cat
 24. ARRIAZA LÓPEZ  Adrià                   C.C. Rocafort de Queralt
 25. CATALAN MIRÓ Ramon                  Penya Ciclista Bonavista

Àlbums


Més proves RANCAT

Centenari primer brevet 300
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena