Creació

Ruta Lepertel

La Ruta Lepertel va ser creada per  Randonneurs Catalunya a l’any 2015, amb l’objectiu de rememorar la visita que na Suzanne i en Robert Lepertel varen fer, durant els dies 21 al 23 d’octubre de 1989 als Randonneurs de Catalunya, a la vegada es un homenatge a aquest matrimoni promotor de la Formula Randonneur. La Ruta Lepertel es una excursió permanent de 200 km, amb un itinerari resseguint els tres Parcs Naturals; Collserola, Montserrat i Sant Llorenç del Munt i L’Obac. Es va inaugurar el dia 20 de setembre del 2015, amb sortida de davant del Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament de les Proves Permanents

Annex Reglament

Temps per fer-ho: Disposeu d’un gran ventall de temps per fer aquesta excursió. Podeu fer-ho a l’estil Randonneur amb poques parades i curtes, necessitant entre 7 i 14 hores o gaudint plenament del paisatge al pur estil Turista, utilitzant un màxim de 48 hores (dos dies); qualsevol fórmula d’entremig també es vàlida per tenir homologada aquesta Excursió permanent..

Controls: En el Carnet de ruta, dins el requadre indicat com a “SORTIDA” heu de posar el control on efectueu la sortida (podeu triar entre els sis controls), anotant la data i l’hora en que comenceu la marxa. Aquest mateix lloc serà on haureu de passar l’últim control, o control d’arribada.

On fer les fotos de control: No s’estableix un lloc concret per fer les fotos de control, podeu triar dins dels següents trams per a cada control:

 • Sant Cugat del Vallès: Qualsevol lloc de la ciutat. Recomanen que sigui al indret del Monestir.
 • Collserola: Qualsevol lloc des de l’Alt de l’Arrabassada (cruïlla BP-1417 amb BV-1418) fins la cruïlla de Molins de Rei, passat Vallvidrera (BV-1462 amb  BV-1468)
 • Alt de La Calsina: Qualsevol lloc des de Marganell (Cal Jepet) fins la Cruïlla de Montserrat.
 • Parc de l’Agulla: Qualsevol lloc del Parc que està situat a la part alta de Manresa entre la C-25 i C-55.
 • Mura: Qualsevol lloc de la població.
 • Sentmenat: Qualsevol lloc de la població.

Itinerari

Recomanem realitzar el recorregut en el sentit de les agulles del rellotge, es a dir Collserola, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i L’Obac, Collserola, ja que fent-lo en aquest sentit presenta les millors vistes i les més espectaculars; de totes maneres si ho desitgeu també el podeu fer a l’inrevés.

Rutòmetre

Open runner

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

També heu d’enviar a lepertel@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció, o per separat.

La inscripció s’ha de fer anticipadament al menys 30 dies abans del dia previst de prendre la sortida (temps necessari per enviar-vos la documentació), per terminis més curts us heu de posar en contacte amb les administradores de la Ruta Lepertel, a <lepertel@rancat.cat> i negociar el lliurament del carnet de ruta. Si un cop teniu la documentació voleu aplaçar la sortida, el vostre carnet de ruta tindrà una validesa per els tres anys següents a l’expedició, però heu de notificar la nova data de sortida tant bon punt la tingueu decidida.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingrés o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Ruta Lepertel”.  Una vegada hagueu enviat el full d’inscripció i la resta de documentació, rebreu per correu postal al vostre domicili, el carnet de ruta i un sobre franquejat per tornar-lo un cop realitzada la Ruta.

El import de la inscripció es de 6 euros. Amb la quota d’inscripció dona dret a:

 • Carnet de ruta amb mapa, rutòmetre i altimetria
 • Dret a participar a la Ruta Lepertel
 • Un sobre franquejat per tornar la documentació per la seva homologació.
 • La homologació de la gesta esportiva realitzada
 • La medalla record
 • Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.
 • Premis Jussà.  200 punts per la classificació.
 • Rotund Randonneur. Os queda una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

Res més, només desitjar-vos que gaudiu d’aquesta proposta cicloturista. Bona Ruta Lepertel.

Àlbums


Més proves RANCAT

Centenari primer brevet 300
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena