Creació

Super Randonnée Prepirineu

L’Audax Club Parisien va crear a l’any 2009 les Super Randonnées amb l’objectiu d’ampliar els tipus de les seves organitzacions, amb una proba de llarga distància com son els brevets BRM, afegint-hi la dificultat d’un gran desnivell positiu com son els brevets Cyclo-Montagnards, resulta’n aquest híbrid que tant èxit està tenint.

Randonneurs Catalunya, des de l’any 2013, te un itinerari homologat  per l’Audax Club Parisien, anomenat Super Randonnée Prepirineu, transcorre principalment pel Prepirineu Català, en algun tram passa per l’eix Pirinenc, comença i acaba en plena Depressió Central Catalana a la ciutat de Manresa (Bages), amb un total de 607 km i un desnivell positiu acumulat de 10130 metres.

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament de les Super Randonnées, editat per l’Audax Club Parisien

Annex Reglament

Aticle 1. Proves Permanents. Son les següents, amb els seus administradors i el seu correu.

 1. Ruta Lepertel.
 2. Ruta Monestirs.
 3. Diagonal Internacional Vélocio Jussà.
 4. Super Randonnée Prepirineu: Administrador: Remei Manubens Riu. Correu: prepirineu@rancat.cat
 5. Volta Ciclorandonneur a Catalunya.
 6. Diagonals Ibèriques.

Article 2. Homologació. Son proves controlades i homologades per Randonneurs Catalunya, excepte la Super Randonnée Prepirineu que es homologada per L’Audax Club Parisien. Cada homologació queda registrada als historials de cada prova amb el seu número d’homologació.

Article 3. Qui hi pot participar. Qualsevol cicloturista que tingui llicència Federativa de l’any en curs, ha d’haver complert  els 18 anys el dia de la sortida. La bicicleta ha d’estar moguda per la força muscular. Es pot participar en solitari o en grup. A les Diagonals Ibèriques i la Diagonal Internacional Vélocio Jussà, els participants trien el itinerari, en totes les proves ha de triar el dia i l’hora de sortida, cada participant participa en una excursió personal i es l’únic responsable.

Article 4. Seguretat. La indumentària ha de ser amb roba de colors clars durant el dia, quan es fa de nit heu de circular amb una armilla reflectant, si porteu motxilla a l’esquena, l’armilla ha d’anar per sobre la motxilla o coberta per una funda reflectant. Heu de portar posat el casc reglamentari. La bicicleta ha d’anar equipada amb llums al davant i darrera, potents i fitxats a la màquina (obligatoris),  els llums de casc, de braç o cames es consideren com llums auxiliars i no substitueixen els llums fitxes obligatoris. Els itineraris transcorren per carreteres obertes al tràfic, els participants han de respectar les normes de circulació, senyals de tràfic; stop, semàfors, cediu el pas, etc i les indicacions dels agents de tràfic.

Article 5. Carnet de ruta. Un cop feta la inscripció rebreu un carnet de ruta en el que figuren un cert nombre de llocs de control, a cada un d’ells cal complimentar-lo posant la data i l’hora de pas, junt amb un segell d’un establiment d’aquell lloc, o una foto de la bicicleta feta en aquell lloc. La mancança d’un sol segell de control o foto, una hora de pas no indicada o la pèrdua del carnet de ruta (encara que sigui en els últims trams) comporta la no homologació del brevet. Aquest document serveix per demostrar que heu realitzat aquest repte esportiu.

Article 6. Al finalitzar. Un cop finalitzada la prova heu de signar el carnet de ruta a l’espai reservat. Si voleu, podeu editar les fotos dels controls i enganxar-les als requadres corresponents del carnet de ruta. Heu d’agafar el sobre franquejat que haureu rebut, dirigit al administrador de la prova, posar-hi el carnet de Ruta i enviar per correu postal. Si no heu enganxat les fotos de control en el carnet de ruta, les heu d’enviar a l’adreça electrònica del administrador, indicada a l’Article 1. Un cop rebut tot el material, si està conforme, sortirà el vostre nom al Historial de la prova.

Article 7. Protecció de dades. El fet de participar en una Prova RanCat Permanent, els cicloturistes accepten la publicació de la seva identitat i del temps realitzat, en els Historials de cada Prova. En cap cas la seva identitat podrà ser utilitzada amb fins comercials o ser tramesa a un tercer per aquesta finalitat. En compliment de la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal, informem  que les dades personals que aporta en aquest acte, més les que es puguin obtenir durant la vigència de la prestació del servei, seran incloses en el fitxers de dades de caràcter personal de titularitat de RANDONNEURS CATALUNYA A.C. Si ho desitgeu, i d’acord amb allò que estableix l’esmentada Llei 15/1999, podeu exercir el dret de rectificació i de cancel·lació adreçant-se a RANDONNEURS CATALUNYA A.C.

Controls.

 1. Manresa Font de Neptú, Sortida, km 0
 2. El Miracle, km 47
 3. Hostal Cap del Pla, km 73
 4. Sant Llorenç de Morunys, km91
 5. Gosol, km 132
 6. Sant Jaume de Frontanyà, km180
 7. Ripoll, km 213
 8. Collada de Toses, 253
 9. La Seu d’Urgell, km 324
 10. La Pobla de Segur, km 402
 11. Coll de Nargó, km 473
 12. Cruïlla Ponts, km 508
 13. Sant Ramon, km 555
 14. Fonollosa, km 589
 15. Manresa Ben Plantada, Arribada, km 607.

Podeu veure la situació i el lloc concret on fer la foto de control en el mapa que veieu més amunt.

Aquí trobareu la descripció dels Punts de Control Fotogràfic

En modalitat Randonneur la sortida es del control de Manresa (Font de Neptú) i seguir els controls pel mateix ordre que teniu relacionat més amunt. Disposeu de 60 hores per fer tot el recorregut.

En modalitat Turista el participant pot triar com a punt de sortida qualsevol dels llocs de control, la Super Randonnée Prepirineu finalitza al completar el circuit arribant a la població de sortida. Disposa de vuit dies per fer tot el recorregut, a una mitjana de 75 km per dia.


Itinerari

Segueix el següent recorregut: Manresa, Cardona, El Miracle, Solsona, Hostal Cap del Pla,  Coll de Jou, Sant Llorenç de Morunys, Tuixent, Gosol, La Pobla de Lillet, Sant Jaume de Frontanyà, Ripoll, Collada de Toses, La Seu d’Urgell, Coll de Cantó, La Pobla de Segur, Coll de Nargó, Peramola, Polig, Cruïlla Ponts, Ponts, Tarroja de Segarra, Sant Ramon, Calaf, Fonollosa, Manresa.

Rutòmetre

Open runner

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

També heu d’enviar a prepirineu@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció o per separat.

La inscripció s’ha de fer anticipadament al menys 30 dies abans del dia previst de prendre la sortida (temps necessari per enviar-vos la documentació), per terminis més curts us heu de posar en contacte amb l’administradora de la Super Randonnée Prepirineu, a <prepirineu@rancat.cat> i negociar el lliurament del carnet de ruta. Si un cop teniu la documentació voleu aplaçar la sortida, el vostre carnet de ruta tindrà una validesa per els tres anys següents a l’expedició, però heu de notificar la nova data de sortida tant bon punt la tingueu decidida.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingrés o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Prepirineu”.  Una vegada tinguem tota la documentació, rebreu per correu postal, el carnet de ruta i un sobre franquejat per tornar-lo un cop realitzada la Ruta.

El import de la inscripció es de 10 euros. Amb la quota d’inscripció dona dret a::

Participar a la Super Randonnée Prepirineu,

Carnet de ruta.

Mapa de la ruta amb els controls.

Placa de quadre per penjar a la bicicleta

Rutómetre de la ruta.

Un sobre franquejat per tornar la documentació per la seva homologació.

Homologació de la Super Randonnée Prepirineu, per part de l’ACP.

Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.

Medalla especial Prepirineu

Premis Jussà, 600 punts per la classificació.

Premis Randonneur, 600 punts per la classificació, només en modalitat Randonneur.

Distinció Randonneur 5000,  600 punts, només en modalitat Randonneur.

Distinció Randonneur 10000, 600 punts, només en modalitat Randonneur.

Rotund Randonneur, Os queda una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

Inscrits


ALCON RIBAS Salvador Inscripció caduca 16/05/2020

SUNYER OLLÉ Jordi Inscripció caduca 10/06/2020

VELDMAN Fons Inscripció caduca 27/06/2020

FERNANDEZ OLEAGA Sergio Inscripció caduca 13/03/2021

SAEZ DE CAMARA OLEAGA Mikel Inscripció caduca 13/03/2021

AINOZA DEFIOR Josep Inscripció caduca 24/03/2021

ANXUSTEGUI URIONABARRENETXEA Aitor 05/05/2021

CABANAS CANAL Josep Inscripció caduca 30/05/2021

BADIA PEREA Jordi Inscripció caduca 04/06/2021

PAREDES MERA Santiago O. Inscripció caduca 25/06/2021

LE COARER Yvon Inscripció caduca 31/07/2021

PEINADO GARCIA Angel Miguel, caduca 25/06/2022

LAGUNA BELVER Joel Inscripció caduca 08/04/2023

MARTINEZ HERNANDEZ Agustín, caduca 22/06/2023

CABRÉ PUIG Joan, caduca 22/06/2023

MARTI SOTERAS Josep, caduca 29/06/2020

CASTILLO GARCIA José Manuel, caduca 29/06/2020

REY RODRIGUEZ Manel,  Club Ciclista Bas.

Més proves RANCAT

200 centenari primer brevet
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena