Creació

Volta CicloRandonneur a Catalunya

El 2013 Randonneurs Catalunya va crear aquest itinerari circular donant la volta a Catalunya, anomenat Volta CicloRandonneur a Catalunya (Volta CRC), de 900 km, amb 11000 metres de desnivell, tot travessant 21 de les comarques catalanes, per fer amb bicicleta i gaudir de la de la gran varietat paisatgística de Catalunya, visitant la Catalunya Central, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Els Plans de Lleida, Prepirineu, Pirineu Lleidatà, Pirineu Gironí, Serralada Transversal, Costa Brava i la Depressió del Vallès.

Es pot realitzar en dues modalitats: La Randonneur per fer-la amb tres dies (72 hores seguides) i la Turista per fer amb un màxim de 10 dies seguits o alterns,

La volta inaugural va ser el dia 14 de juny 2013, amb tres participants.

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament de les Proves Permanents

Annex Reglament

En època d’hivern cal assegurar-se de que els ports de muntanya estiguin practicables pel cicloturisme, es poden restringir les participacions en aquests mesos.

Controls A lo llarg del recorregut s’han de passar 11 controls,  1 de sortida, 9 entremitjos i 1 d’arribada al mateix lloc que a la sortida. Els controls son a les següents poblacions: Manresa, El Pla de Santa Maria, Amposta, Ascó, Balaguer, La Pobla de Segur, La Seu d’Urgell, Ripoll, Figueres, Hostalric i Manresa,

El punt de sortida es optatiu entre els 10 llocs de control. El sentit de la marxa també és optatiu, és a dir pot ser girant en el sentit de les agulles del rellotge o al contrari,  però tot el recorregut en el mateix sentit.


Itinerari

La Volta Ciclorandonneur a Catalunya, es un circuit permanent de 909 km, amb 11 punts de control situats a les poblacions de Manresa, El Pla de Santa Maria, Amposta, Ascó, Balaguer, La Pobla de Segur, La Seu d’Urgell, Ripoll, Figueres i Hostalric, i retorn al punt d’origen.

Mapa Openrunner s’hi està treballant.

Rutòmetre

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

També heu d’enviar a volta@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció o per separat.

La inscripció s’ha de fer anticipadament al menys 30 dies abans del dia previst de prendre la sortida (temps necessari per enviar-vos la documentació), per terminis més curts us heu de posar en contacte amb l’administrador de la Volta Ciclorandonneur a Catalunya, a <volta@rancat.cat> i negociar el lliurament del carnet de ruta. Si un cop teniu la documentació voleu aplaçar la sortida, el vostre carnet de ruta tindrà una validesa per els tres anys següents a l’expedició, però heu de notificar la nova data de sortida tant bon punt la tingueu decidida.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingrés o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Volta”.  Una vegada tinguem tota la documentació, rebreu per correu postal, el carnet de ruta i un sobre franquejat per tornar-lo un cop realitzada la Ruta.

El import de la inscripció es de 6 euros. Amb la quota d’inscripció dona dret a::

Participar a la Volta Ciclo Randonneur a Catalunya,

Carnet de ruta.

Rutómetre de la ruta.

Un sobre franquejat per tornar la documentació per la seva homologació.

Homologació de la Volta CRC, per part de Randonneurs Catalunya.

Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.

Medalla especial Volta

Premis Jussà, 900 punts per la classificació, tant en modalitat Randonneur com en la Turista.

Rotund Randonneur, Os queda una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

Més proves RANCAT

Centenari primer brevet 300
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena