Robert Lepertel

Robert Lepertel

Ja heu llegit la trista noticia de la mort de Robert Lepertel, el dia 25 de maig ens deia adéu per sempre. Feia 15 dies que estava hospitalitzat a causa d’un procés irreversible que el va dur a la mort als 89 anys.

Algú dirà que deixa orfe el cicloturisme, i molta raó tindrà en dir-ho, però en contrapartida deixa un escampall de seguidors, no tant sols a París i rodalies on vivia, sinó a tot França i als 54 països que actualment formem part dels Randonneurs Mondiaux. Arreu del mon s’ha fomentat el cicloturisme Randonneur i ell n’era l’artífex d’aquest desenvolupament i expansió, gràcies  a les seves bones maneres de compartir la seva experiència de forma desinteressada.

En Robert  tothom el coneixia com a Bob, va ser president de l’Audax Club Parisien  des de l’any 1967 fins el 1983.  A part de la presidència, ell va ser el responsable dels Brevets de Randonneur entre els anys 1966 i 1998. Va organitzar en solitari les Paris-Brest-Paris de 1971, 75, 79, 83 i 1987, també va col·laborar en les edicions de 1966, 1995 i 1999. A l’any 1971 va iniciar la promoció per a  la organització dels brevets de Randonneur arreu del mon, culminant aquesta tasca amb la creació a l’any 1983 dels Randonneurs Mondiaux, associació que agrupa tots els representants del moviment Randonneur arreu del mon.

En Bob comptava sempre amb una col·laboradora inseparable, la Suzanne, la seva muller, un duo perfecte amb una efectivitat única, mai s’ha vist l’un sense l’altre, fins ara, després de 70 anys junts, la Suzanne està desconsolada.

El dissabte dia 21 d’octubre de 1989,  en Bob i na Suzanne ens van visitar a Manresa. Aquells tres dies van ser inoblidables. Feia 10 anys que la Penya Ciclista Bonavista organitzava brevets, i ara ens visitava el president de l’ACP acompanyat per la seva senyora na Suzanne. Van ser uns dies excepcionals, els organitzadors de la trobada, vam estar recolzats per el president de  la Bonavista, en Joan Camps i Roqueta, i ell es va cuidar de que, al sopar de gal·la que els vam oferir, hi vingués com a representant de l’Ajuntament el regidor de Joventut Joan Rodó i el president de la Federació Catalana de Ciclisme Sr. Arbós, el qual va fer-l’hi lliurament, en nom de la Comissió de Cicloturisme, d’una placa commemorativa de la trobada. 

El diumenge la Bonavista feia una excursió a Mura, i ens vem dirigir cap aquesta localitat Bagenca, convivint un matí amb l’ambient ciclista, encara que aquest cop anavem amb els vehicles motoritzats. A la tarda visita a Barcelona, els va impressionar la Sagrada Familia, anys després cada cop que ens veiem em demanava, tot somrient, com estaven les obres de la catedral. El dilluns abans de marxar cap a Saragossa i Sant Sebastià, vem tenir temps de passar per Montserrat tot comentant la formació d’aquest paisatge tant particular que tenim.

Tota la junta en pes de l’Audax Club Parisien està de dol per aquesta pèrdua tant estimada, nosaltres ens hem afegit al dol presentat las condolences tant a l’ACP com a la Família, des d’aquívolem fer extensible el dolor que tots els practicants del cicloturisme en general i als Randonneurs en particular, sentiu per la pèrdua  d’un ciclista, d’un Randonneur i un amic. Que en pau reposi.

Francesc Porta (President Randonneurs Catalunya) 

 

No Comments

Post A Comment