Sport Ciclista Català 1912-2012

Sport Ciclista Català 1912-2012

El 2012 l’Sport Ciclista Català va fer 100 anys, avui dia 16 d’abril del 2015, quan falta una setmana per la festa del llibre i la rosa, aquest Club ha presentat el llibre “Cent anys de ciclisme i societat”, ho ha fet a l’antiga masia Torre Llobeta, un edifici originari de finals del segle XV, ara convertit en elegant centre cívic del barri de Vilapicina de Barcelona, un lloc ideal per la presentació d’aquest llibre que ens rememora 100 anys enrera.

Durant els actes de presentació, els 4 autors, David Prats, Eduard Castro, Xavier Arderiu i Xavier Brunet, han fet una exhaustiva explicació del contingut, dificultats i fonts d’informació, sobretot dels primers anys de l’entitat, el resultat obtingut ha estat un volum de 310 pàgines, on aquests 100 anys queden abreujats en 4 diferents apartats: Apunts de cent anys d’història. Excursionisme i Cicloturisme. Ciclisme cultura i societat. Ciclisme i competició.  El llibre acaba amb un seguit d’annexos en forma de llistat de presidents, socis, curiositats i fets rellevants d’aquests 100 anys.

La sala d’actes de la Torre Llobeta estava plena de socis, autoritats i personalitats, entre les quals cal destacar en Josep Bochaca, president de la FCC. Jaume Batista, president de l’Sport Ciclista Català i Josep Latorre, ex coordinador de la Comissió de Cicloturisme, els quals enceten el llibre tot presentant-lo a manera de pròleg.

No Comments

Post A Comment