Michel BONNIN

Michel BONNIN

Michel BonninEl passat 2 de juliol en Michel BONNIN, a l’edat de 91 anys, ens va deixar. Os preguntareu qui era aquest personatge, doncs bé, ens hem de remuntar a l’abril del 1979, d’això fa 38 anys, els mateixos que venim organitzant Brevets (BRF, BRM) i que som representants de l’Audax Club Parisien al nostre país.

Aquell any es preparava la 9ena. Paris Brest Paris Randonneur, a través de la Penya Ciclista Bonavista es van  organitzar els Brevets que servien d’aval esportiu; els brevets de 200, 300, 400 i 600 km previs a la inscripció en aquesta gran proba.

El brevet 200, amb un itinerari molt semblant a l’actual “Nit de lluna plena”, sortia de Manresa cap a Berga, per dirigir-nos desprès als controls de Bagà, Ripoll i Vic, per accedir de nou a Manresa a traves del Coll de la Pullosa. Va ser un gran èxit de participació, amb 75 inscrits, dels quals 68 van prendre la sortida i 65 van aconseguir l’homologació.  Entre els participants hi havia quatre francesos de la Illa de France, en Michel BONNIN era un d’ells, tenia 53 anys i anava acompanyat del seu fill Federic, els dos anaven amb un tàndem i duien la llicencia federativa com a socis de l’Audax Club Parisien, van obtindre l’homologació 41947 i 41948 respectivament.

F. Porta, Michel Bonnin i Sra BonninEls organitzadors del Brevet ens va sobtar i molt que arribessin a Manresa amb el tren, en aquell temps intentar viatjar en tren amb una bici era complicar-te l’existència, només tenies que problemes, però el cas dels BONNIN no era una bici qualsevol, duien un tàndem, i van arribar a la sortida del Brevet com si res, de la mateixa manera que al finalitzar el brevet se’n van entornar amb el seu tàndem vers l’estació cap a Barcelona i Paris.

Segurament en Robert Lepertel (Bob) va influir perquè tinguéssim aquesta excepcional participació en el nostre primer brevet  obert a tothom, nosaltres havíem  manifestat que la continuïtat en l’organització dels Brevets depenia en gran manera de l’èxit d’aquestes primeres organitzacions,  doncs si, vam quedar entusiasmats i en bona mesura la participació dels BONNIN  junt amb la de Paul TEXIER i Georges BLENERT, va ser una forta empenta als nostres inicis, un gran estímul per tots aquells indecisos i l’aparició a la premsa de la participació dels cicloturistes francesos va engrescar encara més  a la gent.

Gracies Michel, estem segurs que des on siguis ens continuaràs portant les mateixes bones vibracions d’aquell abril del 79.

Francesc PORTA TORRAS

No Comments

Post A Comment