Creació

Nit de Lluna Plena

Randonneurs Catalunya va crear a l’any 2013 una excursió nocturna de 188 km, anomenada Nit de Lluna Plena, amb la finalitat de donar continuïtat als entrenaments en època de calor durant el dia, per donar-hi un al·licient més, es va decidir fer-ho el cap de setmana més proper a la lluna Plena entre final de juny i començaments d’agost. Llevat la primera edició, que es va fer al Pallars Jussà, els anys següents s’ha fet al circuit de la Merolla entre el Bages, Berguedà, Ripollés i Osona.

Aquest any torna la Nit de Lluna Plena, la sortida serà a les 19:00 del dissabte 16 de juliol 2022, desde la plaça 11 de setembre, de Sant Fruitós de Bages, sota el cobert de la màquina de Batre.

 

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament de la Nit de Lluna Plena

Annex Reglament

Seguretat: Al tractar-se una prova nocturna, els participants han de portar armilla reflectant durant tot el recorregut, portar llums potents fitxats al davant i darrera de la bicicleta, elements reflectants i el casc obligatori. A la sortida, abans de facilitar-vos el Carnet de ruta, es revisaran aquests elements necessaris per la vostra seguretat.

Controls: Els participants rebran un Carnet de ruta on hi aniran, els 5 segells de control, (sortida, arribada i tres entremitjos). El participant ha de cuidar de fer-se posar el segell de cada lloc de control, si en un control, al ser de nit, no hi ha cap establiment obert, heu de fer una foto de la bici en el rètol de la població del lloc de control, anotant l’hora de pas a la casella corresponent del carnet de ruta, la foto ha de ser individual i s’ha d’ensenyar al control d’arribada .

Control Sortida, Sant Fruitós de Bages: Es donarà la sortida a les 19:00 des de la Plaça Onze de Setembre de Sant Fruitós de Bages, situada a la carretera de Vic, sota el cobert de la Màquina de Batre. El control estarà obert una hora abans de la sortida, per fer els tràmits de lliurament de documentació i revisió del equipatge  i llums. Els primers 14 km son una mica complicats, per tots aquells que no coneixeu la ruta, recomanem que aquest tram el feu acompanyats per algú que conegui els camins especials per a ciclistes, fins arribar a Sallent.

Control de Cercs:  A la Gasolinera Petromiralles situada entre Sant Jordi (Cercs) i La Rodonella. No tenen segell, el control serà fotogràfic, a l'arribada haureu d'ensenyar la foto.

Control Refugi Coll de Merolla.  Parada al Refugi Coll de Merolla, control i sopar, estarà obert fins que marxi l'últim participant.  Allà  tindrem el menú especial de mitja nit, compost per: Primer plat; Crema de llenties i verdures. Segon plat; Amanida freda de pasta. Tercer plat; Pollastre al forn. Postres; a triar (flam, iogurt amb melmelada, xarrup de llimona), pa, aigua i vi. L’import d’aquest menú està inclòs en la quota d’inscripció. No hi entra altres begudes ni cafè, les haureu de pagar al moment de demanar-les. Per accedir al sopar, els responsables del Refugi os demanaran el tiket que os donarem junt amb el carnet de ruta.

Control de Prats de Lluçanès:  A qualsevol establiment. Si al passar no hi ha cap establiment obert, el control el passeu fent una foto de la vostra bici en el lloc de control, foto que haureu d’ensenyar al control d’arribada.

Control d’arribada a Sant Fruitós de Bages: Romandrà obert des  de les 3 de la matinada fins les 8:30 del matí del dia següent diumenge, situat al mateix lloc de la sortida,  per tant tindreu un temps màxim de 13:30 hores per realitzat tot el recorregut.

Abandonament: En cas d’abandonament heu de procurar-vos vosaltres mateixos del mitja per tornar, l’organització no tindrà cap vehicle sobre el recorregut. Per facilitar les gestions de l’arribada, heu d’avisar en cas d’abandonament, quan abans millor, al telèfon 627608649.


Itinerari

Transcorre per les comarques del Bages, Berguedà, Ripollès i Osona per tornar al Bages; passant por l’antiga carretera de Sant Fruitós a Berga, un cop estem a Berga anem cap a Cercs on hi trobarem el primer control a la gasolinera Petromiralles, l’itinerari segueix cap a La Pobla de Lillet, el segon control el tenim en el Refugi Coll de Merolla (1090 m), aquí ja portarem 83 km,  parada per sopar i contemplar la lluna. Tot seguit el descens cap a Gombren,  Capdevanol i Ripoll, després la pujada cap el Coll de Matamala (980 m), seguit pel Coll de Borredà (943 m), Cruïlla Sant Quirze-Borredà, aquí girem a l’esquerra, direcció Alpens i Sant Quirze Besora, sense arribar en aquestes poblacions i després de 3,5 km s’arriba a l’hostal restaurant “Cobert de Puigcercós”, el trobareu tancat, aquí, a la dreta s’agafa el Camí Rural en direcció al Càmping Puigcercós,  travessar l’estret pont Romà sobre la Riera de Marlés i després de 17 km s’arriba a l’hostal Sant Cristòfol, just a la cruïlla amb la carretera C-62, gir a l’esquerra, a 5 km (4,5 de forta pujada) trobarem Prats de Lluçanès, població on hi ha el tercer control que serà fotogràfic, doncs es molt difícil que a la matinada trobem un establiment obert, passareu el control fent una foto de la vostra bicicleta sota el rètol de Prats. Finalitza el recorregut en el mateix lloc de la sortida a Sant Fruitós de Bages. Teniu un temps màxim de 13:30 hores per a realitzar tot el recorregut, el control d’arribada es tanca a les 8h 30m del matí del diumenge.

Rutòmetre

Open runner

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

Cliqueu sobre el requadre "INSCRIPCIÓ"

També heu d’enviar a rancat@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció, o per separat.

Al ser una PROBA PERMANENT les inscripcions estan obertes sempre.

Les inscripcions estaràn obertes fins el dia 13 de juliol a les 18:00h, o a l’arribar a l’inscrit número 50.

Cal fer el pagament de 20,00 € corresponent a la quota d’inscripció que dona dret a:

 • Participar a la Nit de Lluna Plena,
 • Carnet de ruta amb Mapa i Rutómetre,
 • Sopar de mitja nit al Refugi Coll de Merolla
 • Homologació de l’excursió per part de Randonneurs Catalunya.
 • Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.
 • Medalla especial Nit de Lluna Plena,
 • Premis Jussà, 200 punts per la classificació.
 • Rotund Randonneur, Una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingres o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Nit de lluna”.  Quan tinguem totes les dades que es demanen, el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits d’aquesta pàgina web.

Inscrits


 1. Jordi RODA VILELLA                    Associació Ciclista Montjuic
 2. Àlex ROCA RAMON                        Sprint Ciclo Club Pobla
 3. Carles BELDA VALLS                     El Repetxó
 4. Anselmo MUR LALUEZA               Club Ciclista Oscense
 5. Joan IZQUIERDO LLOPIS             GCBCE
 6. Ramon CATALAN MIRÓ                Penya Ciclista Bonavista
 7. Jordi VALLS ROIG                           Randonneurs Catalunya
 8. Gustau TAYEDA CALIXTRO          Arenys de Mar Club C.
 9. Ivan ROBLES PEREIRA                  A.C. Monjuic
 10. Victor R. REGLA CABELLO           Individual
 11. Santy LEON LLOMBART                Club Ciclista Alt Llobregat
 12. Josep CASERRES VILASECA        Unió Ciclista Vic
 13. Fernando CEBEY LÓPEZ                Club Ciclista Biela
 14. Toni FABRÉS FÀBREGAS               Penya Ciclista Bonavista
 15. Jesús PÉREZ RIO                              Club Ciclista Sant Boi
 16. Jordi JOFRE ORÚS                           Club Ciclista Alguaire
 17. Aida VILADRICH SOLANO             GCBCE
 18. Josep CHAVARRIA BALMANYA    Cloot Factory Team
 19. Javier LÓPEZ TERRON                    Onvelo Cycling
 20. Manuel REY RODRIGUEZ              Club Ciclista Bas
 21. Ramon SIDERA ROCA                      BikeCalaf.Cat
 22. Francesc BERCIAL PELEJÀ            Penya Ciclista Priorat
 23. Jaime SANZ ORTIZ                           Club Ciclista Sprint Bike

Més proves RANCAT

Centenari primer brevet 300
Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena