Creació

Nit de Lluna Plena

Randonneurs Catalunya va crear a l’any 2013 una excursió nocturna de 188 km, anomenada Nit de Lluna Plena, amb la finalitat de donar continuïtat als entrenaments en època de calor durant el dia, per donar-hi un al·licient més, es va decidir fer-ho el cap de setmana més proper a la lluna Plena entre final de juny i començaments d’agost. Llevat la primera edició, que es va fer al Pallars Jussà, els anys següents s’ha fet al circuit de la Merolla entre el Bages, Berguedà, Ripollés i Osona.

Malauradament aquest any 2020 queda anul·lada la Nit de Lluna PLena que teniem previst realitzar el dissabte dia 1 d’agost 2020 a les 19:30 hores,  per tant no donarem la sortida d’aquesta 8ena edició, la lluna d’aquest agost farà el ple a les 17:44 del dilluns dia 3, es a dir 2 dies després de l’inici de la nostra excursió, malgrat aquest petit desfasament gaudirem del 96% del disc lunar enllumenat. Per altra banda, el Sol es pondrà a les 21:29, començarà a fer-se fosc  dues hores després de començar la pedalada, moment en que ja es podrà divisar la lluna sortint entre les Muntanyes del Prepirineu Berguedà. A la matinada, l’espectacle de la posta de la lluna a les 5:10, poc després a les 6:30 la sortida del sol. En aquesta època de l’any, les nits solen ser serenes, càlides i agradables, es per això que, tant els veterans com els que s’estrenen en un brevet de nit, gaudireu de l’espectacle.

Reglament

Reglament

S’aplica el Reglament de la Nit de Lluna Plena

Annex Reglament

Seguretat: Al tractar-se una prova nocturna, els participants han de portar armilla reflectant durant tot el recorregut, portar llums potents fitxats al davant i darrera de la bicicleta, elements reflectants i el casc obligatori. A la sortida, abans de facilitar-vos el Carnet de ruta, es revisaran aquests elements necessaris per la vostra seguretat.

Controls: Els participants rebran un Carnet de ruta on hi aniran els 5 segells de control, (sortida, arribada i tres entremitjos). El participant ha de cuidar de fer-se posar el segell de cada lloc de control, anotant l’hora de pas, en controls de nit es passa mitjançant una foto de la bici en el rètol de la població, la foto ha de ser individual i s’ha d’ensenyar al control d’arribada .

Control Sortida, Sant Fruitós de Bages: Es donarà la sortida des de la Plaça Onze de Setembre de Sant Fruitós de Bages, situada a la carretera de Vic, sota el cobert de la Màquina de Batre. El control estarà obert una hora abans de la sortida, per fer els tràmits de lliurament de documentació i revisió del equipatge  i llums. Els primers 14 km son una mica complicats, per tots aquells que no coneixeu la ruta, recomanem que aquest tram el feu acompanyats per algú que conegui els camins especials per a ciclistes, fins arribar a Sallent.

Control de Cercs:  A la Gasolinera Petromiralles situada entre Sant Jordi (Cercs) i La Rodonella.

Control Refugi Coll de Merolla.  El Refugi estarà obert fins que marxi l’últim participant,  allà  tindrem el menú especial de mitja nit, com a exemple: Primer plat; Crema de llenties i verdures. Segon plat; Amanida freda de pasta. Tercer plat; Braó de porc al forn. Postres; a triar (flam, iogurt amb melmelada, xarrup de llimona), pa, aigua i vi. L’import d’aquest menú està inclòs en la quota d’inscripció. No hi entra altres begudes ni cafè, les haureu de pagar al moment de demanar-les. Per accedir al sopar, els responsables del Refugi os demanaran el tiket que os donarem junt amb el carnet de ruta.

Control de Prats de Lluçanès:  A qualsevol establiment. Si al passar no hi ha cap establiment obert, el control el passeu fent una foto de la vostra bici en el lloc de control, foto que haureu d’ensenyar al control d’arribada.

Control d’arribada a Sant Fruitós de Bages: Romandrà obert des de les 2 de la matinada fins les 9:00 del matí del diumenge, situat al mateix lloc de la sortida,  per tant tindreu un temps màxim de 13:30 hores per realitzat tot el recorregut.

Abandonament: En cas d’abandonament heu de procurar-vos vosaltres mateixos del mitja per tornar, l’organització no tindrà cap vehicle sobre el recorregut. Per facilitar les gestions de l’arribada, heu d’avisar en cas d’abandonament quan abans millor, al telèfon 627608649.


Itinerari

Transcorre per les comarques del Bages, Berguedà, Ripollès i Osona per tornar al Bages; passant por l’antiga carretera de Sant Fruitós a Berga, un cop estem a Berga anem cap a Cercs on hi trobarem el primer control a la gasolinera Petromiralles, l’itinerari segueix cap a La Pobla de Lillet, el segon control el tenim en el Refugi Coll de Merolla (1090 m), aquí ja portarem 83 km,  parada per sopar i contemplar la lluna. Tot seguit el descens cap a Gombren,  Capdevanol i Ripoll, després la pujada cap el Coll de Matamala (980 m), seguit pel Coll de Borredà (943 m), Cruïlla Sant Quirze-Borredà, aquí girem a l’esquerra, direcció Alpens i Sant Quirze Besora, sense arribar en aquestes poblacions i després de 3,5 km s’arriba a l’hostal restaurant “Cobert de Puigcercós”, el trobarem tancat, aquí, a la dreta s’agafa el Camí Rural en direcció al Càmping Puigcercós,  travessar l’estret pont Romà sobre la Riera de Marlés i després de 17 km s’arriba a l’hostal Sant Cristòfol, just a la cruïlla amb la carretera C-62, gir a l’esquerra, a 5 km (4,5 de forta pujada) trobarem Prats de Lluçanès, població on hi ha el tercer control que serà fotogràfic, doncs es molt difícil que a la matinada trobem un establiment obert, passareu el control fent una foto de la vostra bicicleta sota el rètol de Prats. Finalitza el recorregut en el mateix lloc de la sortida a Sant Fruitós de Bages. Teniu un temps màxim de 13:30 hores per a realitzar tot el recorregut, el control d’arribada es tanca a les 9h del matí del diumenge.

Rutòmetre

Open runner

Documents

Rutòmetre Reglament

Inscripció

Inscripció

Per aquest 2020 s'ha anul·lat aquesta proba.

També heu d’enviar a rancat@rancat.cat el comprovant d’haver fet el ingrés de la quota d’inscripció i la vostra llicència escanejada. Les dues coses es poden fer conjuntament amb el Formulari d’inscripció, o per separat.

El període d’inscripció s’obrirà el mes de juny del 2020.

Les inscripcions finalitzen el dimarts abans de la sortida a les 23:59h, o a l’arribar a l’inscrit número 50.

Cal fer el pagament de 20,00 € corresponent a la quota d’inscripció que dona dret a:

  • Participar a la Nit de Lluna Plena,
  • Carnet de ruta amb Mapa i Rutómetre,
  • Sopar de mitja nit al Refugi Coll de Merolla
  • Homologació de l’excursió per part de Randonneurs Catalunya.
  • Dret a rebre la medalla i la homologació en el transcurs de la Festa Randonneur que se celebra cada any entre finals de gener i principis de març.
  • Medalla especial Nit de Lluna Plena,
  • Premis Jussà, 200 punts per la classificació.
  • Rotund Randonneur, Una prova menys per obtindre aquesta Distinció.

El pagament s’ha de fer al compte de Randonneurs Catalunya IBAN: ES97 2100 0440 1101 0075 9292, de la Caixa. Al fer l’ingres o transferència indiqueu el vostre nom amb la referència “Nit de lluna”.  Quan tinguem totes les dades que es demanen, el vostre nom sortirà a la llista d’inscrits d’aquesta pàgina web.

Inscrits


En aquest moment no tenim cap inscrit doncs s'ha anul·lat aquesta Proba.

Més proves RANCAT

Diagonals Ibèriques
Super Randonnée Prepirineu
Diagonal Internacional Vélocio-Jussà
Ruta Monestirs
Ruta Lepertel
Lleida León Lleida
Brevet 1000 Camí de Sant Jaume
Volta CicloRandonneur a Catalunya
Nit de Lluna Plena